Pojken som inte fick nån frukost.

Nej, skärpning på syskonen Lööf!

Här går man och startar en ny blogg, och så är vi inte aktiva. Vad är det för fasoner?

Jaja! Men det har faktiskt varit fullt upp för min del. Nu har jag gått på Berghs i 2 veckor, och ni anar inte hur underbart det är. Jag trivs hur bra som helst med allt och alla. Klassen är riktigt skön, vi har redan träffats och haft ölkvällar, sett på varandras arbetsprover i Humlegården och haft en kräftskiva, allt på eget initiativ.

Visserligen hade skolan en introvecka, men det var inte alls lika mkt "nollning" som i Kalmar och Norrköping. Och då träffade vi mest andra klasser och gjorde en uppgift.

Föresten! Det var det här jag var upptagen med hela introveckan:


Berghs skulle gå in i en ny bransch. Bl.a. körskola, konditori och taxibolag. Vi fick byggbranschen, och ja, resultatet ser ni däruppe. Vad tycks?

På fredagen visade alla upp sina projekt och det var hur kul som helst! Sedan blev det fredagsöl och mingel. Senare på kvällen delades guld- och silvermedaljer ut till de bästa. Vi vann tyvärr inte, men vi blev omnämnda! Så hade ett brons funnits, så hade vi tagit det förmodligen. Kvällen avslutades med Berns.



Den här veckan har dom första riktiga lektionerna varit. En copykurs och en kurs i presentationsteknik. Båda är riktigt kul och intressanta! Fan vad jag trivs just nu...

Nu hinner jag inte skriva så mycket mer, ska ut på landet. Kräftskiva (igen) ikväll. Ha det gött!

Skorpan

Det har gått några dagar sen det senaste inlägget nu, så tänkte slänga in lite Grotesco här. Det finns så mycket bra att hämta där.


Jag och mina tester.

Ja, ni vet hur jag brukar kunna vara. Jag älskar att göra tester på Internet! På http://www.blogthings.com/ finns en hel del kul tester. Som exempelvis det här:

Your Dosha is Pitta

You have a quick mind, a gift for persuasion, and a sharp sense of humor.
You have both the drive and people skills to be a very successful leader.
Argumentative and a bit stubborn, you have been known to be a little too set in your ways.
But while you may be biased toward your own point of view, you are always honest, fair, and ethical.

With friends: You are outgoing and open to anyone who might want to talk to you

In love: You are picky but passionate

To achieve more balance: Be less judgmental of those around you, and take cool walks in the moonlight.


Det brukar stämma så bra också, himla skoj det där. Testa ---->   What's Your Dosha?

Jag är så kär så kär.

Jag är inte kär i bussarna ska ni ha klart för er. Men det återkommer jag till.

Har gått min första dag på Berghs, och det har vart en alldeles underbar dag hela dan! Allt känns så perfekt, från lärare, till elever till skolan i sig. Finns så mycket jag skulle kunna skriva och berätta om, men just nu e det tomt i huvudet... alldeles för mycket intryck?

Först var det en introgrej för alla elever som började. Redan då kände man igen 4 personer från introkursen från förra året (varav 2 hamnade i min klass), så kändes skönt att träffa på några kända ansikten.
Blev även igenkänd från en tjej från "facebook-gruppen" som jag käkade lunch med, supertrevlig. Tydligen var det hon som knep stipendiatet också, skulle va kul att se hur hennes arbetsprover såg ut.

Sedan träffades vi klassvis och man fick lära känna sina nya klasskamrater och lärare. Fick riktigt bra intryck av alla!

Vid 17-tiden var dagen slut, och då många av oss iväg för att "öla" lite för att lära känna varann lite bättre. Riktigt trevligt, men hann bara med 2 öl, för sen skulle jag iväg på visning med syrran.

Mycket intryck idag alltså... Men man kan säga såhär: jag har aldrig känt mig mer lycklig inför en skolstart! Såhär kände jag knappast i Norrköping eller Kalmar. Tror verkligen att det här kan bli två fantastiska år. Det enda jobbiga är bara att jag måste införskaffa en Mac-dator... och lära mig InDesign och Illustrator.

Imorn sätter ett projektarbete igång, så ska bli riktigt kul att se vad dom hittat på.



Och nu måste jag bara kommentera bussarna jag med! Henke skrev lite tidigare om att några bussar har ersatts och att de går annorlunda vägar.

Kan tillägga att man inte har det lika lätt om man ska ta sig till Viksjö längre! När jag kom från tåget idag missade jag precis en buss (553). Då antar jag att nästa buss går ganska snart, jag kanske får vänta högst 30 min.

Men nejdå! 45-50 min skulle jag få vänta på nästa buss! Dom har ju ställt in nästan alla bussar! FATTA HUR LACK JAG BLEV! Och jag var inte den enda, det var hur många som helst som stod och väntade och blev sura. Som tur var fick jag skjuts hem sista biten, men vafan SL... Hur kan ni göra såhär? Skärpning!

Nej, nu ska jag sova gott folk! Sov sött... och dröm om småkryp ni mött... Hehe...

553:an

Gick igenom en mindre kris imorse när jag skulle åka till jobbet. Utifall att folk inte känner till det så är det vintertidtabeller för bussarna nu. Detta har medfört lite ändringar jämfört med för ett år sen. Då var man grinig för att 553 A och B, blev H och V. Nu har dem jävlarna gjort 519 till 553:an!!!

553:an är fan i mig en klassiker när det gäller att åka buss. Den har liksom gått i alla år, samma sträcka och typ samma tider. Första tanken var ungefär att nissarna satt och tänkte med babianrövar till hjärnor, precis som Dun... hm...

Men när jag väl skulle ta den hem igen, slog det mig att den faktiskt att det nog var bättre så här. Ska inte gå igenom alla argument som florerar i min skalle, det får man ta nån annanstans i så fall. Var nog allt jag hade på hjärtat.

P.s Fan va schysst att Premier League har börjat igen. Har verkligen saknat den när man fått dras med den svenska fotbollen.

Första inlägget (trots att det är det tredje).

Sitter här och börjar känna av dom där fjärilarna.

Imorn sätter jag igång mitt nya liv. I ett år har jag stått ut i kassan på ICA. No more heltid där inte (blir ju bara varannan helg nu). Imorn börjar höstterminen, imorn börjar Berghs.

För dem som inte vet är det lite som tredje gången gillt för mig. Jag har pluggat Media Management i Kalmar och Medieteknik i Norrköping. För första gången i mitt liv vet jag äntligen vad jag ska bli och göra.

Jag ska plugga Reklam, AD (Art Director). Och fy fan vad kul det ska bli!

Nu ska jag alldeles strax lägga mig. Undrar om det blir mycket till sömn i natt?

Lite trivia: Visste ni att Henke höll på att hamna i Norrköping han med? Samma utbildning. Sista dan valde han att inte gå, tror han gjorde rätt val, men vafan, det hade vart riktigt kul! En anledning att åka dit... fast det finns det ju alltid förstås. 

Intro

Ska passa på här att sno det första individuella inlägget i vår nya lilla blogg. Än så länge är det ett work-in-progress med designen och liknande. Men det löser sig.

Dagen har varit en riktig slackig bakisdag. Det var förkrök hos Jalve och sen utgång till Medusa. Vart fullare än på länge och många fina bilder knäpptes under kvällen. Dem kommer dyka upp här snart, men sitter med ny dator så det kan ta nån dag eller så. Bästa är ändå att vi lyckades sticka ifrån förfesten och missa db som var inne på toan. Sen tappa vi också Konke och Elina på vägen in. När sen Micke och Hedda ska dra hem efter nån timme var det ju bara att haka på. En dryg halvtimme senare var man hemma.

Måste också slänga in det här assköna klippet med en parodi på Batman:


Prolog.

Det var en gång en två uttrar. Den ena uttern, som vi kan kalla Rutker, hade en bok om Chuck Norris. I den lärde han sig mycket om sin hjälte. Viktiga saker, som "Chuck Norris once visited the Virgin Islands. Afterward, they were renamed the Islands."  och "Chuck Norris had sex with your mom, and your dad gave him a high-five". Utan dessa riktlinjer i livet, skulle han aldrig klara sig.

Den andra uttern, som vi kan kalla Bengt, hade ett par underliga glasögon. Dom var alldeles, alldeles... eh... hmf... gröööna. De var magiska. Magiska! Magiska I tell you! För varje gång "hon" tog på dig dom, blev allting så mycket tjockare, och bredare och... ja, STÖRRE!

Tillsammans skapade de rulleboll (med en tredje part, som inte fattar vad en blogg är). I alla fall inte VARFÖR man läser en blogg. Låt oss kalla denna person för Snigeln.

Men! Låt oss nu gå tillbaka i tiden. Tänk er Sardinien. De tre ovanför nämnda (bortsett från Chuck Norris och hans ståtliga skägg), skulle gå och sussa i sina små sängar. Bengt och Snigeln kläcker ur sig citat från den gamla barnbokskasetterna "Morfar Prosten" och lille Rutker (som e lite gammal och gaggig för sina då kanske 15 år) vill bara sova.
Någon gång under kvällen kom de in på ämnet "pinsam tystnad". Det var nämligen så, att denna pinsamma tystnad inföll vid ett ögonblick, och en av dem utbrast "rulleboll". Den andra, som inte var Rutger som låg och sussade i sin säng, fattade på något sätt galoppen, och det blev ett halleluja-moment.

För er puckon som inte fattar, kommer här en liten Wikipedia:

Rulleboll är ett runt studsande fenomen, som betyder pinsam tystnad. Den är vanligt förekommande i öken. Tänk cowboy. Och även Simpsons, då detta fenomen brukar dyka upp i bakgrunden under diverse komiska pinsamma tystnader.

Rullebollen har blivit en internationellt accepterad symbol för pinsam tystnad och den upptäcktes någon gång under 1965 under inspelningen av Westernfilmen "Den onde, den gode, den fule". Ordet rulleboll uppfanns i början på 2000-talet. Vem som sa det, är okänt, men de vet säkert att det var två trötta jävlar.
 
Det finns många felaktiga tolkningar på ordet. Skåningar anser att en rulleboll är en skottkärra. Helt fel ute danskjävlar. Det är inte heller scrollen på datamusen.


Hur som, det blev ett stående uttryck i familjen.

Därför heter vår blogg rulleboll. Samarbetet, där de tar sig fram med ord och yxa, kommer förmodligen bli en lysande succé.

Varning!!! Detta är bara början på våran hybris.

P.s. Var vi fulla när vi skrev detta? Klockan är 01:49 en fredag kväll. Det skulle mycket väl kunna vara så!!!.......men icke!

/Belli och Henke (baserat på en nästan sann historia)

Här kommer en början på galenskapen. Välkommen till vår värld:


RSS 2.0